Markedsledende leverandør av
vinterhager, rekkverk og skyvedører.

På jakt etter Pergola?

Da er dette huskelisten du trenger.

En tradisjonell Pergola er som oftest en helt åpen og enkel konstruksjon med takbjelker,  gjerne dekket med slyngplanter og annen vegetasjon for å holde solstrålene ute.

En Pergola er altså beregnet for langt sydligere strøk. Til tross for at vårt norske klima er helt annerledes, har de likevel blitt stadig mer utbredt også her til lands.

Spørsmålet er derfor hva du skal tenke på før du går til innkjøp.

De gode norske løsningene er en hybrid

– Den store forskjellen ligger i at de fleste nordmenn legger langt større vekt på å beskytte seg mot vind og nedbør, sier Ronnie Pedersen fra Veranda. Det gjør at en Pergola «tilpasset norske» forhold er en åpen løsning, men hvor tak og vegger kan åpnes og lukkes ved behov.

– Litt grovt sagt betyr det at vi her i Norge strengt tatt bruker Pergolaen til noe den ikke er beregnet til. En Pergola vil altså gi deg mye av den samme opplevelsen du får hvis du kjøper en helt enkel og uisolert hagestue. Det kan være helt perfekt for den rette kunden, men det forutsetter at de vet hva de kjøper, sier han.

TIPS: FÅ EN HELT GRATIS GUIDE OM PERGOLA, HAGESTUER OG VINTERHAGER HER!

Hva får du med en Pergola?

–  En Pergola fra Veranda vil forlenge sommerkveldene og gi deg tak over hodet, sier Pedersen. Vi kan blant annet tilby motoriserte taklameller som gir deg skygge når solen skinner, samtidig som du får tak over hodet hvis det skulle komme en liten skur.

– Jeg anbefaler alltid vedlikeholdsfritt aluminium som reisverk, siden du da slipper å kaste bort tid og ressurser på kjedelig vedlikehold. Som alle andre Veranda-produkter blir også våre Pergolaer produsert her i Bergen, og siden vi i Norge må ta hensyn til snø- og vindlast er det visse begrensninger på hvor lange lamellene kan være. Som bildene viser vil likevel vår skreddersøm la oss dekke svært store flater. Ellers er det verdt å nevne at også fargevalget på Pergola fra Veranda er stort, så her har du over 200 farger å velge mellom på de vedlikeholdsfrie aluminiumsprofilene.

– Det fine med aluminium er at det er så sterkt. Uansett om du velger en Pergola, en hagestue eller en fullisolert vinterhage får du dermed et reisverk med en slank profil. Fordelen er at du slipper store felt som forstyrrer utsikten, samtidig som det gir et moderne uttrykk.

LA DEG INSPIRERE: SE BILDER OG HISTORIENE TIL FORNØYDE KUNDER HER!

Hva bør du tenke på?

– Det er viktig å huske at en Pergola eller en uisolert hagestue bare vil være egnet til bruk på de varmeste sommerdagene. For oss nordmenn betyr det dessverre at sesongen fort kan bli svært kort. Har du større ambisjoner enn det, og så begynner å regne ut hvor mye hver tilbrakte time i Pergolaen faktisk har kostet, risikerer du altså å bli skuffet, sier Pedersen.

– Drømmer du om å utvide sesongen er det derfor en isolert vinterhage i tilknytning til huset du bør velge. Det er helt riktig at dette blir en dyrere investering, men da skal du også huske på at den beste investeringen er den som faktisk blir brukt. Selv om inngangsbilletten er dyrere, vil den også gi deg langt mer valuta for pengene, sier Pedersen.

– Så er det dessverre fortsatt slik at enkelte tror at en fullisolert vinterhage blir for varm om sommeren, men det er en myte jeg heldigvis kan avkrefte. Vår best isolerte varianter  Comfort og Extreme har for eksempel ventilasjonsløsninger som kan åpnes og lukkes etter behov. I tillegg til dette kan vi selvsagt tilby et stort utvalg av soldempende glass i både tak og vegger. På markedet finnes det også et stort utvalg av både innvendige og utvendige solskjermingsløsninger som kan benyttes i din Veranda.

– Det er alltid kunden som bestemmer, men fordelen med oss er at vi har den erfaring nok til å avdekke kundens reelle behov. Hele poenget er jo at vi vil ha kunder som er fornøyd både på kort og lang sikt, og erfaringen så langt er klar:

Selv om en Pergola eller enkel uisolert hagestue er perfekt for enkelte, ender de fleste opp med å være takknemlige for at de valgte en fullt isolert vinterhage, avslutter Pedersen.

FRISTET: SE BILDER OG LES HISTORIENE TIL FORNØYDE VERANDA-KUNDER HER!

 

Nyhetsbrev

Gå ikke glipp av det nyeste — Meld deg på vårt nyhetsbrev!
 
 
 
 
 

Kontakt